29 71 41 90 info@new-you.dk

Har du angst og leder efter metoder til at dæmpe det?

Vi lever i en tid, hvor mange oplever og har brug for at dæmpe angst, stress og uro. Det kan være på grund af frygt for en usikker fremtid eller følelser af bekymring, utilstrækkelighed, frustration eller andre former for ubehag.

Disse negative tanker og følelser gør det svært at træffe beslutninger og tænke klart, hvilket kan føles som at være fanget i en ond cirkel. Hvis du oplever dette og har brug for metoder til at bryde ud af cirklen, eller bare er nysgerrig på, hvordan man kan gøre det, så læs med videre.

Er det nyt for dig eller har du mærket angst længe?

Er det nyt for dig at have angst, eller har du oplevet det over en længere periode? Har du haft angst i en kortere periode, eller har du følt det hele dit liv? Angst kan være irrationel og kan stamme fra tidligere oplevelser, der kan forårsage bekymringer om fremtiden.

Angst er en naturlig og normal reaktion på stress og farlige situationer, men når angst bliver en uønsket del af ens hverdag, kan det være svært at håndtere.

Husk, at du ikke er alene. Millioner af mennesker over hele verden oplever angst, og der er hjælp tilgængelig. Det er vigtigt at søge den støtte, du har brug for, enten fra familie, venner, en terapeut eller en læge, for at komme igennem denne udfordrende tid.

Er du i tvivl om, om du har angst? Er det overhovedet angst?

Det kan være svært at skelne mellem forskellige følelser og sætte ord på, hvad man føler i bestemte situationer. De fleste kan adskille en god følelse fra en ubehagelig, men når det kommer til at afgøre, om det er angst, stress, uro eller noget andet, kan det være utydeligt.

For mange er det ikke tvivlsomt, når ubehagelige følelser tager over og begynder at påvirke deres hverdag eller adfærd i bestemte situationer. Men for nogle kan det være svært at identificere og sætte ord på deres følelser. De ved bare, at de har et ubehag og ønsker at slippe af med det så hurtigt som muligt.

Det er vigtigt at huske, at angst og andre negative følelser er en naturlig del af livet og en del af vores psykologiske system. De fleste mennesker vil opleve angst og uro på et tidspunkt i deres liv, og det er ikke noget, der skal skamme sig over.

Faktisk er det en del af vores instinktive reaktion på farlige eller truende situationer, som beskytter os mod fysiske eller psykologiske skader. Men når angst bliver irrationel, forstærket og begynder at påvirke ens liv, kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp.

Der er en række metoder til rådighed, såsom terapi, mindfulness, motion, ændringer i livsstil og medicin, der kan hjælpe med at dæmpe angst og uro. Med den rigtige støtte og de rette værktøjer, kan du lære at tackle dine angst og uro, og leve et fuldt og tilfredsstillende liv.

Mærker du ubehag, men har svært ved at sætte ord på hvad det handler om?

For nogle mennesker kan det være svært at sætte ord på hvad de føler. Det kan også være, at man ikke er typen, der ønsker at snakke om de samme problemer igen og igen, men blot ønsker en løsning, at slippe ubehaget og komme videre.

Heldigvis findes der alternative metoder til traditionel samtaleterapi, hvor man kan bearbejde og dæmpe angst. Det handler om at finde den rette metode for dig.

Mange, der ikke er til samtaleterapi, oplever ofte gode resultater med hypnose mod angst. Derudover findes der også forskellige metoder, som du kan lære at benytte selv, der kan hjælpe med at dæmpe angst og andre ubehagelige følelser.

Hvad kan du selv gøre for dæmpe angst

Der findes forskellige selvreguleringsmetoder, du kan bruge til at håndtere angst, trang og andre ubehagelige følelsesmønstre. Disse teknikker er effektive, både alene og sammen med terapi, og bliver brugt verden over.

Hos New-You er selvreguleringsmetoder en vigtig del af de teknikker, vi lærer vores klienter sammen med hypnoterapi. 

Her er nogle af de mest kendte selvreguleringsmetoder, som vi ofte bruger:

Rytmisk åndedræt:

Rytmisk åndedræt er en teknik, hvor du kan regulere dit autonome nervesystem ved at trække vejret i en bestemt rytme. Dette aktiverer det parasympatiske nervesystem, hvilket fremmer ro og afslapning. 

Bilateral stimulering:

Bilateral Stimulering er en teknik til at formindske angst, tvang og andre ubehagelige følelser ved at aktivere begge hjernehalvdele for at fremme deres kommunikation og derved regulere overaktiveringen i en af halvdelene. 

Faster EFT:

Faster EFT er en simpel form af tapping, der er en del af energimedicin-kategorien. Tapping går ud på at ”banke” på specifikke punkter langs kroppens meridianbaner for at mindske stress og skabe harmoni. 

Selvhypnose:

Selvhypnose er en teknik, der kan anvendes på mange forskellige måder, og formålet er at opnå et indre fokus (hypnose), så man selv kan påvirke sit sind positivt i den retning, man ønsker.

Vil du gerne prøve nogle af teknikkerne på din egen krop? Vi har samlet dem til dig, så du kan prøve dem gratis her.

Har du brug for professionel hjælp?

Er du træt af at have angst? Har du gået med ubehag dagligt eller i forskellige situationer i for lang tid? Så er det måske på tide at søge professionel hjælp.

Har du truffet beslutningen om, at de ubehagelige følelser ikke længere skal styre dit liv? Måske har du overvejet, om hypnose kan kurere angst og være den rigtige løsning for dig.

Hypnose har en høj succesrate og kan gøre en stor forskel med den rette indsats. Hos New-you har vi stor erfaring med at arbejde med angst, herunder alle former for angst, fra generaliseret angst til angst i konkrete situationer.

Vi bruger moderne hypnoterapi, som ikke kun dæmper angst, men gør det muligt for mange at blive helt angstfri.

Benny Vadmand