29 71 41 90 info@new-you.dk

Gratis selvhjælpsværktøjer

Hvad er et selvhjælpsværktøj?

Et selvhjælpsværktøj er en metode eller teknik, der hjælper med at kontrollere følelser, tankemønstre og opretholde mental velvære. De er nemme og effektive til at neutralisere stress og negative følelser.

De gratis selvhjælpsværktøjer, du vil lære om i denne artikel, er velegnede til at håndtere ting som rygestop, stress, angst og andre begrænsende følelsmønstre. De kan bruges på egen hånd, og er særligt egnede som supplement til hypnoterapeutiske forløb.

Kom i gang med at eksperimentere med de forskellige teknikker og oplev, hvor effektive de er på din egen krop. Find dine egne favoritter, som du kan bruge efter behov.

værd at vide om SUD-skalaen

Før vi går i gang med gennemgangen af værktøjerne, vil jeg kort forklare en vigtig del af et par af teknikkerne, kaldet SUD-skalaen.

SUD (Subjected Units of Distress) er en skala, der rangerer intensiteten af ubehag fra 0-10. Det anvendes som en måleenhed inden for en række terapeutiske metoder, herunder Faster EFT og bilateral stimulering, som beskrives i denne artikel.

Formålet med at bruge skalaen er at give et udgangspunkt til vurdering af intensiteten af ubehaget, inden værktøjet anvendes. Intensiteten tjekkes derefter efter hver omgang af øvelsen med det formål at reducere ubehaget til nul ved hjælp af det benyttede værktøj.

  Bilateral Stimulering

  Bilateral stimulering er en metode til at reducere ubehagelige følelser, såsom angst og trang til ting som cigaretter eller søde sager.

  Det virker ved at stimulere begge hjernehalvdele til at kommunikere med hinanden. Ofte er en af årsagerne til trang og ubehag en overaktivering i en af hjernehalvdelene (typisk højre).

  Bilateral stimulering fremmer kommunikationen mellem begge hjernehalvdele og opstår et “brud” i mønsteret, hvilket regulerer overaktiveringen.

  Bilateral stimulering kan foregå på flere måder, her får du en af de mest almindelige og nemmeste metoder

  Selve teknikken:

  1. Vælg et objekt, såsom en bold, en flaske, et nøglebundt eller lignende, som du nemt kan bevæge frem og tilbage mellem dine hænder.
  2. Tænk på noget, der fremkalder angst eller andet ubehag, og bemærk, hvor i din krop du kan føle angsten/ubehaget.
  3. Vurder angst/ubehaget reaktionens styrke på en skala fra 1 til 10, hvor 0 betyder ingen angst/ubehag og 10 det højeste angst/ubehag, du nogensinde har oplevet.
  4. Begynd at bevæge dine hænder frem og tilbage, mens du sørger for at krydse kroppens midtlinje. Bemærk, at den hånd, der holder objektet, skal svinge over kroppens midtlinje, mens den anden hånd svinger ud til siden. Hold hovedet stille og centreret.
  5. Gentag processen i et minut, og tjek din krop efter en dyb indånding.
  6. Tænk igen på den angst/ubehag fremkaldende situation, og vurder angst/ubehag reaktionens styrke igen.
  7. Fortsæt processen med at bevæge objektet frem og tilbage, og følg hånden, der holder objektet, med dine øjne, når den svinger ud til siden og tilbage til centrum igen.
  8. Tænk igen på den angst/ubehag fremkaldende situation, og vurder angst/ubehag reaktionens styrke.
  9. Gentag processen, indtil angsten er reduceret til et niveau, du er tilfreds med, eller har forsvundet.

  Brug denne fantastiske teknik som førstehjælp til at håndtere ubehag, når det er nødvendigt. Jo mere du anvender den, når du føler ubehag, jo mindre vil det forekomme.

  Bilateral stimulering demo

  FASTER EFT

  Faster EFT er en simplificeret version af EFT, hvor du tapper på få punkter i en bestemt rækkefølge. Det er nemt, simpelt, og let at lære. Du kan forsøge dig med denne metode til at håndtere alle former for fysiske og psykiske ubehag.

  Tapping er en anerkendt metode inden for energi medicin, hvor man tapper på specifikke punkter langs meridianbanerne, ligesom i akupunktur, men uden brug af nåle.

  I Kinesisk medicin anses meridianpunkterne for områder, hvor kroppens energi strømmer igennem. Disse energibaner bidrager til at opretholde en balance i energistrømmen og sikre en god sundhed.

  Tapping er bevist for at reducere stress, formindske kortisol, forbedre søvnen, reducere angst, lindre smerter og øge produktiviteten og meget mere.

  Metoden involverer at tænke på et problem eller en ubehagelig følelse, træde ind i associationen med følelsen (mærker følelsen i kroppen), og sætte tal på styrken af følelsen på en skala fra 0-10 (SUD).

  Herefter udfører du selve tappingen på de punkter, der er angivet her, og som også er demonstreret i den tilhørende video. Derefter tester du SUD-intensiteten. Gentag trinene, indtil følelsen er neutraliseret (SUD=0).

  De 5 Trin i Faster EFT

  1. Association: Forbind dig til problemets følelser og ubehag. Træd indi eller tænk på situationen, og bemærk følelserne og de fysiske reaktioner i din krop.
  2. Vurdering af SUD-niveau: Vurder intensiteten af ubehaget på en skala fra 0-10, hvor 0 er ingen ubehag og 10 er maksimalt ubehag.
  3. Tap på de 6 specifikke punkter i den beskrevne rækkefølge under de 6 tapping punkter og i den tilhørende video.
  4. Tjek SUD-niveauet – Tænk igen på den angst/ubehag fremkaldende situation, og vurder angst/ubehag reaktionens styrke.
  5. Fortsæt med at udføre teknikken, indtil ubehaget er neutraliseret eller nået et niveau, du er tilfreds med.

  De 6 tapping punkter:

  1. Toppen af hovedet
  2. mellem øjenbrynene
  3. ved siden af øjet
  4. under øjet
  5. lige under brystbenet
  6. slutteligt tag fat i dit håndled, tag en dyb vejrtrækning, ånd ud, og sig ”ro” eller “fred.”

  Bemærk: Det betyder ikke noget, hvilken side du tapper, vælg den side der passer dig bedst.

  Eksempler på sætninger, du kan bruge, når du praktiserer tapping

  Brug en sætning, der betyder, at du giver slip på mønstret, for eksempel “Jeg giver slip” eller “Jeg slipper nu”. Eller en hvilken som helst sætning, der hjælper dig med at slippe den ubehagelige følelse, mens du tapper på de forskellige punkter.

  Her er nogle forslag:

  • Jeg slipper (navnet på ubehaget) nu
  • Det er okay at give slip
  • Jeg slipper nu
  • Det er trygt at give slip
  • Jeg giver slip

  Tips:

  I sidste trin, når du holder om håndleddet, skal du huske at tage en dyb indånding og sige “fred” eller “ro” inden, at du tjekker SUD igen.

  Bemærk: Hvis teknikken ikke virker, kan det skyldes dehydrering. Drik noget vand og prøv igen. Hvis problemet fortsætter, kan der være elektrisk interferens i området. Prøv at flytte til et andet rum og prøv igen. Selvom det er sjældent, kan elektrisk interferens forekomme.

  Faster EFT demo

  Selvhypnose

  Selvhypnose er en metode til at programmere dit sind positivt i den retning, du ønsker.

  Der er mange former og muligheder for at praktisere selvhypnose. Al hypnose er i virkeligheden en form for selvhypnose, da det altid er dig selv, der skaber ændringer indeni, uanset om du hypnotiserer dig selv eller om en anden hypnotiserer dig.

  Her vil du lære en effektiv selvhypnose-teknik kaldet punkt-fokus, der gør det nemt for dig at tage dig selv ind i hypnose og påvirke dit sind på forskellige måder.

  Det er en tretrins model, der åbner op for forskellige måder at praktisere selvhypnose, ud fra det samme hypnotiske grundfundament. 

  Følg disse trin for at opnå det bedste resultat med punkt-fokus selvhypnose:

  1. Se video-demonstrationerne for at få inspiration til at starte med selvhypnose.
  2. Brug lyden fra videoerne som en guide de første gange, indtil du ved, hvordan det fungerer.
  3. Gentag selvhypnosen flere gange i træk for at automatisere processen hurtigere.
  4. Leg med de forskellige muligheder i selvhypnosen demonstreret i videoerne og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
  5. Opret en daglig rutine med regelmæssig selvhypnose for at opnå de bedste resultater.

  Du kan få adgang til hypnose-lydfiler, som er en form for selvhypnose, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet nederst på siden.

   Punkt-fokus selvhypnose del 1

   Punkt-fokus selvhypnose del 2

   Punkt-fokus selvhypnose del 3

   Få hypnose direkte i din
   mail box

   Samtidig med tilmelder du dig mit nyhedsbrev, hvor du får nyheder og specielle rabatter på kurser og uddannelse m.m.
   Få disse hypnose lydfiler med det samme:
   Changing bubbles, Magiske skov & Mød din Åndelige vejleder.