29 71 41 90 info@new-you.dk

Hypnose mod Angst for at køre bil

få hjælp til at finde tryghed i din kørsel

Er du bange eller angst for at køre bil eller motorcykel? Er du bange eller nervøs for at skulle til køreprøve? Så er du ikke alene. Rigtig mange føler sig anspændt, nervøs eller utrygge, når de sætter sig bag rattet, når de skal køre på motorvej, eller når de skal til teoriprøve eller køreprøve. Det er en ubehagelig følelse, som også kan være meget hæmmende – og det kan betyde, at man dumper teori- eller køreprøven.

Oplever du ubehag, nervøsitet eller frygt, når du skal køre bil, eller når du skal tage køreprøven, er der heldigvis håb forude. Gennem hypnose kan du nemlig få kontrol over de følelser, der hæmmer dig, og du vil opleve, at du slapper mere af.

Angst i forbindelse med at køre bil eller tage køreprøven er en præstationsangst, lige som du måske kender det fra uddannelsesmæssige sammenhænge eller i arbejdslivet. Lige som man gennem hypnosen mod præstationsangst kan bearbejde og ”omprogrammere” den frygt, der er indkodet i underbevidstheden, kan man også finde ind til kernen for angsten for at køre bil, og neutralisere den dårlige oplevelse, der har lagret sig i underbevidstheden.

Angst-for-at-køre-bil

​Slip af med angsten for at køre bil eller motorcykel

Der er groft sagt tre forskellige kategorier, når det handler om angst for at tage kørekort eller køre bil:

 1. Angst for at køre bil eller motorcykel
 2. Angst i forbindelse med den teoretiske eller praktiske køreprøve
 3. En kombination af de to typer angst

Angst for at køre bil

Hvis du er bange for at køre bil, uanset om du er fører eller passager i bilen, skyldes det ofte angsten for at skade andre eller dig selv. For nogen er det bestemte områder, at man ikke tør køre, det kan eksempelvis være angst for motorveje eller i byer.

Der kan være forskellige årsager til, at man er bange for at køre bil. Det kan eksempelvis skyldes, at man tvivler på ens egne evner til at køre bil. Der kan også være andre faktorer, der spiller ind. Eksempelvis hvis man har været involveret i et uheld, hvis man ikke har kørt i lang tid, eller hvis man er blevet forældre.

 

Mikala
Jeg blev fri for min angst for at køre bil

Jeg kontaktede New You, fordi jeg var bange for at køre bil. Især var jeg bange for at skade andre i trafikken. Problemet skulle akut løses, så jeg undersøgte markedet for hjælp og opdagede at Benny Vadmand havde rigtige gode anmeldelser på Trustpilot. Så besluttede jeg mig for at prøve.

 

Det interessante er at Benny Vadmands metode (hypnose) ikke bare løste det oprindelige problem på ganske få sessions, men især at det på en eller anden måde trak andre problematikker med sig og løste dem også. Det var en meget positiv oplevelse.

Jeg kan kun give Benny Vadmand og New You mine varmeste anbefalinger.

 

– Mikala Rosenkilde

Frygt i forbindelse med den teoretiske eller praktiske køreprøve

Oplever du, at du godt kan køre bil sammen med kørelæren eller at du ikke har problemer med at gennemføre de prøver, som skal forberede dig til teoriprøven, men bliver angst i kroppen, når du skal til prøven? Så er der tale om en præstationsangst.

Præstationsangsten kan betyde, at du bliver nervøs eller angst, at du får hjertebanken og koldsved, eller at du går i sort og ikke kan svare på spørgsmålene. Præstationsangst kan opstå på baggrund af tidligere oplevelser, hvor man eksempelvis har følt sig ydmyget eller gjort til grin. Den dårlige oplevelse sidder i underbevidstheden, og kommer til udtryk, når man skal præstere.

Det kan derfor være en rigtig god idé at få taget hånd om denne angst, uanset om det er første gang, du skal til prøven, eller om du har dumpet flere gange. Følelserne og de fysiske symptomer bliver sjældent bedre, jo mere du fejler. Tværtimod kan det ende i en ond cirkel, hvor uro i kroppen og angst for bilkørsel bliver nærmest umuligt.

Hypnose mod angsten for at køre bil

Mange kan opleve en smule nervøsitet i de førnævnte tilfælde. Er der blot tale om en nervøsitet, mindskes den som regel med tiden i takt med at man får mere erfaring på de områder, hvor man oplever nervøsiteten. Det er vigtigt at vide at nervøsitet er almindelige symptomer, og en hel naturlig del af det at være menneske.

Oplever man derimod at nervøsiteten er hæmmende, er det en god idé at få bearbejdet de underliggende årsager, der er til problemstillingen. Ofte kender man ikke selv årsagen til ens adfærd og angst. Der kan være mange forskellige årsager, men fælles for dem alle er typisk, at de skyldes en dårlig oplevelse tidligere i livet, som man har fortrængt, men som samtidig er lagret i underbevidstheden.

Gennem hypnosen kan vi finde frem til de årsager, der ligger til grund for din angst eller uønskede adfærd. Hypnosen er et værktøj til at finde frem til årsagen og omprogrammere din oplevelse, som ligger gemt i underbevidstheden. Dermed kan den dårlige oplevelse blive erstattet med en ny, god oplevelse, eller din opfattelse af årsagen kan blive påvirket. Derfor er en hypnosebehandling også en behandling, der gavner dig på lang sigt, da den netop er årsagsbehandlende.

Brug for hjælp til behandling af symptomer på angst for at køre bil?

Uanset hvilken af de førnævnte kategorier, der passer på dig, kan en hypnosebehandling hjælpe dig. De fleste er hurtigt videre efter et kort og effektivt hypnose-forløb. Vil du høre mere om, hvordan du kan komme af med kørefobi, eller vil du booke en hypnosebehandling, så send en mail til info@new-you.dk eller udfyld formularen herunder.

  FAQ om frygt for at køre bil (Amaxofobi)

  Hvordan kan du vide, om du lider af kørefobi? Har du symptomer på amaxofobi?

  Symptomer på kørefobi kan omfatte intens frygt eller panikanfald før eller under kørsel, øget hjertebanken, svedtendens, rysten, åndenød eller kvalme. Hvis disse symptomer opstår specifikt i forbindelse med at skulle køre eller befinde dig i bilen, har du højest sandsynligt angst for at køre bil.

  Kan jeg lære teknikker til at håndtere min kørefobi selv?

  Selvom det er muligt at lære nogle teknikker til at håndtere angst for at køre bil på egen hånd, kan det være mere effektivt at arbejde sammen med en professionel hypnoterapeut. Vælger du terapi, vil terapeuten tilpasse behandlingen til dine specifikke behov og hjælpe dig med at identificere og arbejde med underliggende årsager til din frygt.

  Kan hypnoterapi hjælpe med at overvinde traumatiske oplevelser relateret til at køre bil?

  Ja, hypnoterapi kan være en effektiv tilgang til behandling af angst, og bearbejde traumatiske oplevelser forbundet med bilkørsel. Ved at arbejde med det underbevidste sind kan hypnoterapi hjælpe med at reducere frygt og omdanne negative følelser og erindringer, der er knyttet til tidligere traumer..

  Hvor lang tid tager det at behandle kørefobi med hypnoterapi?

  Varigheden af behandlingen afhænger af den enkelte persons individuelle situation og sværhedsgraden af angsten. Nogle mennesker kan opleve betydelige forbedringer efter blot få sessioner, mens andre kan have brug for flere sessioner over en længere periode. Vores erfaring hos New-You er, at et typisk hypnoseforløb normalt består af omkring 3-5 sessioner.

  Kan jeg køre bil igen efter at have fået terapi til behandling af angst?

  Ja, de fleste mennesker er i stand til at genoptage kørsel efter at have modtaget behandling for kørselsangst. Hypnoterapi hjælper med at reducere og håndtere angstniveauet, så du gradvist kan genvinde tillid og tryghed ved at køre bil.