29 71 41 90 info@new-you.dk

Har du eller kender du nogen, der har angst? Så ved du, hvor ubehageligt, styrende og livsforringende det kan være.

Angst er en svær størrelse, der er baseret på frygt og kan opstå næsten ud af den blå luft. Det kan være, at ubehaget er kommet snigende over en årrække, eller det kan være pludselig opstået som panikangst. Nogle føler endda, at de har båret angsten hele deres liv.

Problemet er, at når angsten bliver for meget, og især når man har identificeret sig med og defineret sig selv som “angst”, kan det være ekstra svært at bryde ud af mønsteret.

 

Har du eller andre givet dig ”etiketten” angst

Vi mennesker har en tendens til at leve op til de etiketter, som enten vi selv eller samfundet giver os. Når vi først har accepteret disse etiketter som sandhed, vil de virke som hypnotiske forslag, der skaber automatiserede, ubevidste mønstre.

Det som kan være den store udfordring ved dette er, at når automatiseringen først er sket, og mønsteret er blevet ubevidst, kan det næsten være umuligt at bryde det selv, især med bevidst tankegang.

Derudover kan vi nemt falde i fælden, når vi er fanget i dette mønster, at vi rationelt og logisk prøver at tænke eller snakke os ud af problemet. Det som er udfordringen ved dette er, at det er sjældent, at det vi tror, som det hele handler om, i virkeligheden er det underliggende problem.

Problemet er sjældent det virkelige problem

Det kan være meget nemt forledes til at tro, at vi ved hvad grunden er til, at vi f.eks. har angst. Det kan være at vi husker situationer, hvor det har gjort ondt i fortiden. Minder fra folkeskolen, familie problemer eller andre smertefulde/ubehagelige episoder.

Oftest er det bare sådan, at det vi bevidst tror er problemet, i virkeligheden ikke er problemet. Det er andre underliggende årsager, som er blevet plantet, der ikke nødvendigvis rationelt og logisk hænger sammen med problemet. Det behøver ikke engang, at havde været en meget smertefuld situation, som danner kimen for det hele.

Derfor er det vigtigt at du får bearbejdet de ubevidste mønstre og de virkelige underliggende årsager. Fordi, at hvis du bliver ved med at snakke om de ting som, at du tror det hele handler om. Så er der en stor sandsynlighed, at tingene bliver selvforstærkende og forværret, så du kommer til at sidde endnu mere fast.

 

Hypnose arbejder indefra og ud

Det er vigtigt at få brudt de virkelige underliggende årsager til de ubevidste følelsesmønstre. Derfor er det vigtigt at vælge en metode, der kan arbejde med og bryde disse ubevidste mønstre.

Hypnose arbejder indefra og ud, hvilket betyder, at vi bearbejder de ubevidste mønstre, der skaber ubehaget i kroppen. I stedet for at gå den anden vej (udefra og ind) og derigennem prøve at bryde de ubevidste mønstre.

Fordelene ved at arbejde indefra og ud er, at forandringer oftest sker hurtigere, og det er nemmere at få bearbejdet de underliggende årsager, der driver adfærden.

Det er naturligvis også muligt at kombinere tingene. Man kan arbejde igennem begge veje, altså både indefra og ud, og omvendt. Dette kunne f.eks. være en kombination af hypnose og kropsterapi.

 

Konklusion (kan hypnose kurere angst)

Det korte svar er: Ja, i de fleste tilfælde vil hypnose enten kurere angsten eller dæmpe angst betydeligt. 

Med hypnose kan man bearbejde alle former for angst, så længe det ikke er tale om psykisk sygdom.

Dog er det vigtigt at vide, at selvom hypnose ofte virker hurtigt og effektivt, så findes der ingen quick fixes.

Alle har deres egen forandringsproces og hastighed for at slippe af med angsten. Derfor er det vigtigt at gøre det arbejde, der skal til for at få taget ordentlig hånd om tingene.

En professionel hypnoterapeut kan rådgive og hjælpe dig med alt dette, så du kan komme så godt videre som muligt.

Benny Vadmand