29 71 41 90 info@new-you.dk

Hypnose er en naturlig tilstand, som alle mennesker er i her eneste dag, faktisk er det lige så naturlig og nødvendig som at sove om natten. Dog er der mange der tror at det kræver en form for præstation, at komme ind i hypnose tilstanden og det skal opleves på en bestemt måde for at virke (at se billeder undervejs).

hypnose er ikke visualisering

Du er lige præcis som du skal være for at komme i hypnose

Alle mennesker er i hypnose dagligt og det er utrolig vigtig for sindet at kunne dette. Din måde at opleve hypnose på afhænger af flere faktorer, som der bliver beskrevet i denne artikel, er dine sanse oplevelser en vigtig del. Derudover er det vigtig at vide at hypnose kan opleves forskellig fra gang til gang. Det kan være f.eks være at nogle gange føler man sig meget afslappet og andre gange ikke. Her er det vigtig at vide at hypnose ikke “føles” som noget bestemt, så det er ikke nogen indikator på om man er i let eller dyb hypnose.

Ved du hvilke sanser du bruger mest, og hvad det betyder for at komme i hypnose?

De færreste går rundt i dagligdagen og tænker på hvilke sanser de bruger mest. Vi er udstyret med 5 primære sanser, som er se, høre, føle, smage og lugte. Derudover har vi den 6 sans som er vores intuition (mavefornemmelse). Set i forhold til hypnose har det absolut ingen relevans, hvilke af dine sanser du bruger mest, når du er i hypnose. For her vil dine oplevelser komme ubesværet til dig, og på den måde som er rigtig for dig (sålænge du lader det ske og ikke prøver at kontrollerer processen). D

Nej, det at se billeder undervejs er ikke den eneste “rigtige” måde

En del mennesker tro fejlagtig at det at være i hypnose, handler om at se billeder undervejs. Som beskrevet tidligere har vi heldigvis flere sanser at benytte os af, når vi oplever noget. For som menneske, er vi skruet forskelligt sammen, så nogle bruger meget deres visuelle sans og andre mere deres føle eller høre sans. Når man er i hypnose er oplevelsen, oftest et mix af de forskellige sanser. Dog vil der være en vis procentdel, der stort set ikke ser billeder undervejs. For dem vil det typisk være følesansen, der præger oplevelsen.

Får jeg bedre resultater med hypnose, hvis jer ser billeder?

NEJ…. Du får ikke bedre resultater fordi du ser billeder i hypnose. Tilgengæld er det utrolig vigtig, at du tro mod den måde du sansemæssigt er skruet sammen på. For hvis du F.eks er meget et føle menneske, og prøver at lede efter billeder eller styre oplevelsen. Vil det saboterer hypnosen og i værste fald gøre at dine ønskede resultater udebliver. Husk at hypnose er naturligt og ret simpelt, sålænge du lader processen gå sin gang og du har tilliden til at det som dukker op, kommer af en grund og dit underbeviste sind aldrig tager fejl.

Sindet bliver bedre med øvelse

Dit sind elsker gentagelser, og bliver bedre med øvelse. Så ligesom med alt andet ny læring i livet, bliver dit sind bedre til at gå i hypnose, jo mere den oplever dette fænomen. Udover at blive bedre til at gå i hypnose, vil sindet også automatisk gå dybere (blive mere suggestibel) i processerne og skabe kraftigere forandringer undervejs. Derfor, er dette en af mange gode grunde til at vælge at bruge hypnose i forløb.

En lille øvelse i at bruge dine sanser

Vi bruger vores sanser hele tiden og de er en utrolig vigtig del af os. Her er en lille øvelse som minder om at være i hypnose:

Start med at luk dine øjne og derefter forestil dig et sted du kan lide at være. Det kan være et sted du har været mange gange før eller et sted i fantasien. Det vigtigst er at du føler dig tryg og sikker på dette sted. Læg nu mærke til, at når du forstiller dig dette sted, er det som om du er der i virkeligheden. Hvordan ser der så ud? Hvordan føles det at være der? Er det nogle lyde? Måske du fornemmer nogle dufte omkring dig?

Prøv at gentage denne øvelse flere gange og du vil ligge mærke til at dette sted bliver tydligere. Nogle vil se det klarere og andre måske fornemme flere detaljer.

Ønsker du at lege yderligere med sanseoplevelser og hypnose. Får du adgang til hypnose lydfiler, når du tilmelder dig nyhedsbrevet her på siden.