29 71 41 90 info@new-you.dk

HYPNOSE MOD SNUSAFHÆNGIGHED virker det?

En større gruppe mennesker, er indenfor de seneste år, begyndt at søge hjælp til at kunne slippe afhængigheden af snus og andre røgfri tobaksprodukter.

Det nemme ved at bruge en diskret pose, i stedet for at ryge tobak, har gjort at de røgfrie tobaksprodukter, er blevet mere populære end tobaksrygning, især hos de unge mennesker. Hvor denne aldersgruppe oftere vælger f.eks. snus fremfor cigaretter.

Problemet ved dette er, ligesom ved tobaksrygning, at det kan være utroligt svært at bryde vanen selv, når den først er skabt. Derfor oplever vi hos New-You, at der er flere og flere, som søger hjælp med hypnose, til at kunne få brudt vanemønstret.

 

Hvilken aldersgruppe søger oftest hjælp til at få brudt snusvanen?

Det er typisk mennesker i 20-30 årsalderen, der søger hjælp til at få brudt snusvanen. Hvor disse oftest, er startet i teenageårene, og efterfølgende har gjort det i en årrække, som er kommet til et punkt i livet, hvor snus ikke hører til længere. 

 

Hvorfor kan det være svært at stoppe selv?

Der er nogle rigtig gode grunde til, at det kan være svært at bryde snusvanen selv. Det handler ikke kun om at man har ”dårlige” undskyldninger, og at man har en svag karakter.

For de fleste handler det ofte om to ting, som er vigtige at få gjort noget ved, når der skal skabes en succesfuld snustop. Det handler især om at få brudt vanemønstret, og håndteringen af frygten for, at der skulle dukke trang op efterfølgende.

Du kan læse mere om de to ting her:

Snus vanemønstret:

Her handler det om, at der er igennem gentagelser, er blevet skabt et styrende ”snus” vanemønster, som er blevet en ubevidst del af dagligdagsrutinerne. Dette er et automatiseret mønster, der er blevet programmeret til, at styrer den enkeltes brug af snus. Hvilket viser sig både på bestemte tidspunkter og situationer i løbet af dagen.

Alt dette er meget menneskeligt, og er en hel naturlig ting som sindet gør, nemlig at hele tiden skabe nye vanemønstre. Dette er både på godt og ondt, fordi når først sindet har skabt disse mønstre, så kan de være utrolige svære at bryde selv.   

Frygten for trangen til snus efterfølgende:

En af de andre store årsager til, at folk udskyder at få tage handling på at stoppe med snus, er den samme som ved et rygestop, nemlig frygten for at få abstinenser efterfølgende. Desværre er der mange, som på dette grundlag og især sammen med snusvanemønstret fravælger, at gøre forsøget eller udsætter det.

Det vil sige, at den store del af udfordringerne i alt dette, handler om det mentale og følelsesmæssige aspekt. En kombination af vanemønsteret, samt frygt og forventning til, at det bliver hårdt og svært. Gør det hele til en nærmest uoverskuelig og umulig opgave at løse.

Derfor kan det være en god ide at benytte en hypnoterapeut til, at hjælpe en videre med et snusstop. En professionel hypnoterapeut vil gøre brug af metoder, som tilpasses den enkelte, under hypnose mod snusafhængighed, samt give værktøjer, der kan mindske evt. trang efterfølgende.

 

Hvad kræves der, når man ønsker at bryde snusafhængighed med hypnose?

Der er nogle vigtige dele, der skal være opfyldt, når man ønsker at skabe forandring i livet. Dette gælder både for at kunne bryde snusvanen, og alle andre vanemønstre. For at få skabt så stor succes med, at bryde en vane med hypnose, er der tre vigtige kriterier som skal være opfyldt.

Disse tre vigtige kriterier er følgende:

Du skal selv have ønsket, og være motiveret til at stoppe med snus (gøre det for dig selv)

– Du skal have truffet beslutningen om at det er nu, at det skal ske.

– Du skal være villig til at gøre en indsats for, at det kan lykkedes og holde den nye vane efterfølgende.

 

Er hypnose lige så effektivt mod snusafhængighed, som det er ved et rygestop?

Hypnose er en kendt og virksom metode til, at benytte i forbindelse med et rygestop. Hos New-you er vores erfaring, at hypnose er lige så effektivt til at bryde snusafhængighed og andre tobaksfrie produkter, som det er ved et rygestop. Det kræver blot at de ovenstående 3 kriterier er mødt.

vil du gerne stoppe din snusafhængighed?

SØnsker du hjælp til at komme ud af din snusafhængighed eller andre dårlige vaner? Kontakt Benny fra New-You og hør, hvordan hypnose kan hjælpe dig. Send en e-mail til info@new-you.dk, eller udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

    Benny Vadmand