29 71 41 90 info@new-you.dk

Hypnose er naturligt og en tilstand, vi ofte befinder os i. Nogle vil endda påstå, at vi er i hypnose op til 95% af vores vågentid. Uanset hvad, så er hypnose et utroligt spændende fænomen og vigtigt for sindet at kunne indgå i. Faktisk er det lige så vigtigt som at kunne sove. Hypnose har absolut intet at gøre med søvn; tværtimod er det en skærpet tilstand af modtagelighed.

Fordi vi går ind og ud af hypnose hele tiden, er det muligt at komme lynhurtigt ind i tilstanden. Dette kan gøres med noget, der hedder lyninduktioner. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på det og vise en demonstration af, hvordan dette kan gøres i praksis.

Kom i Hypnose på Sekunder!

Ja, det kan lade sig gøre at komme i hypnose på sekunder. Faktisk er lyninduktioner så effektive, at det kan komme helt bag på folk. Dette gør, at folk finder det utroligt spændende, både dem som det bliver udført på, og dem som observerer. Dette kan være en af årsagerne til, at nogle mennesker stadig er bange for hypnose. Fordi de har set nogle komme i hypnose så hurtigt, at deres krop er kollapset, og de ser ud, som om de er helt væk. Bare rolig, de er ikke helt væk; faktisk befinder de sig i en meget ressourcefuld tilstand. Her er de i dyb kontakt med sig selv og fuldstændigt ligeglade med, hvad andre mennesker tror og tænker omkring dem. Tilstanden kan sammenlignes med en dagdrøm, hvor de samtidig registrerer alt, hvad der sker omkring dem, og kan huske lige så meget bagefter som i en almindelig samtale.

Lyninduktioner hører ikke kun til i hypnoseshows

Lyninduktioner stammer fra showhypnosens verden og blev udviklet til at få folk hurtigt i hypnose på scenen. Disse kreative tilgange til hypnose har skabt inspiration til brug i terapeutiske sammenhænge. En lyninduktion, brugt til show eller terapi, kan sagtens være den samme. Oftest er lyninduktionerne brugt til terapi, gjort simple og lige til. Principperne bag er de samme.

At komme hurtigt i hypnose er en vigtig del af moderne hypnoterapi

Som hypnoterapeut er det vigtigt at beherske både hurtige induktioner og lyninduktioner. De vigtigste grunde til dette er, at man hurtigt og effektivt kommer ind i hypnose tilstanden og derefter kan gå i gang med det terapeutiske arbejde. Forskellen på en hurtig induktion og en lyninduktion er måden, hvorpå den udføres, og hastigheden. En hurtig induktion foregår typisk ved, at hypnoterapeuten bruger en specielt designet tekst, som enten læses op eller bruges intuitivt (en hurtig induktion tager ca. 2-4 minutter). Med en lyninduktion, som jo sker inden for sekunder, kræves der, at et fokus bliver skabt, efterfulgt af en forvirring/chok, samtidigt med ordet “sov” bliver brugt, og der skabes øjeblikkelig fordybning (dette gøres for at klienten forbliver i hypnose tilstanden).

Benny Vadmand