29 71 41 90 info@new-you.dk

Er der forskel på en hypnotisør (i klassisk forstand) og en hypnoterapeut? Det korte svar er JA! Læs med i denne artikel om hvori i forskellene ligger.

hypnoterapi

Hvad er forskellen på en hypnotisør og en hypnoterapeut

Begge arbejder i en hypnotisk tilstand. Som bliver induceret af personen som udfører hypnosen. Klienten har indvilliget i at følge de givne instruktioner, og ønsker at forandringerne skal ske. Hvor de fleste benytter sig af at klienten har lukkede øjne.

Hvordan arbejder en hypnotisør i klassisk forstand

En hypnotisør arbejder efter de gammeldags principper. Hvor det handler om at få sine klienter i en form for hypnose og stille dem nogle forslag (suggestioner) om at skabe forandring på de områder som der ønskes. Klienten er minimalt involveret i processen. Og oftest benytter en hypnotisør sig af færdig lavede scripts som læses op under hypnosen. Metoderne til at få klienten ind i hypnose er somregel af den gamle metode, hvor man tror at afslapning er lig med dyb hypnose. Så der bruges langsommelige induktioner, som f.eks progressive afslapnings induktioner. Hvor man ikke aner hvilken dybde eller hvor suggestibel klienten er på dette tidspunkt.

Fordelene ved klassisk hypnose:
– Klienten bliver afslappet
– Ved gentagne behandlinger indenfor kort tid og med klienter der har en god modtagelighed. Kan der skabes semi permanente-permanente forandringer.

Ulemper:
– Ved brugen af scripts tages der ikke udgangspunkt i den indviduelle klient
– Ved brugen af Progressive afslapnings induktioner ved man ikke hvilken hypnose dybde klienten er i, samt det er tidskrævende og i væreste tilfælde kan klienten falde i søvn.
– Klienten er ikke involveret i processen, hvilket gør at man ikke er opmærksom på de skift der evt. sker undervejs.
– Klienten skal have mange sessioner, tæt på hinanden for at der i bedste fald kan skabes permanente forandringer.

Hvordan arbejder en moderne hypnoterapeut

Den moderne hypnoterapeut arbejde også i hypnose. Forskellene er at hypnoterapeuten gør brug af målrettede teknikker og tager udgangspunkt i den indviduelle klient. For at skabe de bedste omstændigheder og resultater.
Der benyttes hurtige induktioner eller lyninduktioner, som sikre at klienten kommer i den rette hypnose dybde på kort tid. Hvilket gør at selve det terapeutiske arbejde hurtig kan på begyndes. Der er rigtig mange fordele ved at benytte sig af moderne hypnoterapi. Effektiviteten kan være svingene alt efter hvilken hypnoterapeutiske teknikker der bruges, samt hypnoterapeutens erfaring.

Fordelene ved moderne hypnoterapi:
– Målrettet og direkte terapi
– Effektive og dynamiske sessioner.
– Klienten er med i processen, hvilken leder til indsigt og dybere forandringer
– Der tages udgangspunkt i den indviduelle klient og der bruges klientens egen forandring/power ord.
– Der skabes permante forandringer på de områder der arbejdes med.
– Klienten slipper fysiske fornemmelser/blokeringer som sidder i kroppen
– Hypnoterapien påvirker oftest klienten positiv på andre områder end der arbejdes med.

Ulemper:
Der er ingen deciderede ulemper ved moderne hypnoterapi. Sålænge klienten selv ønsker forandringer skal ske og er villig til at være med i processen. Samt klient ellers er velfungerende. Så overstiger resultaterne oftest klientens forventeninger.

hypnoterapi sæt dig fri

Hvad kan være en god ide at kigger efter, når du vælger behandler?

En god ide når du vælger hypnotisør eller hypnoterapeut, er at du tjekker klient udtalelser og hvilken udannelse hypnoterapeuten har. Samt at personen er international certificeret i en anerkendt organisation. Derudover er det vigtig at følge din mavefornemmelse og beslutte dig ud derfra.

Leder du efter en hypnoterapeut, der kan skære ind til sagens kerne?

Er tiden inde til at du kommer videre i livet? Ønsker du at få sat de underliggende årsager på plads, til det som skaber din indre selv sabotage. Så vil moderne hypnoterapi være et suverænt valg, her tages der hånd om sagens kerne og forløser de underliggende årsager. I København kan du få professionel hjælp hos Benny Vadmand, som er fuldtids hypnoterapeut og underviser. Der med sine mange års erfaring har hjulpet masser af mennesker videre. Skal du være den næste? Så kontakt Benny uforpligtende i dag.

Hypnoterapi skærer ind til kernen

Få yderligere info om hypnoterapi – Kontakt Benny Her