29 71 41 90 info@new-you.dk

Er der forskel på en hypnotisør og en hypnoterapeut?

Hypnose er en behandlingsform, der har været anvendt i århundreder, og som har hjulpet mange mennesker med at overvinde forskellige udfordringer. Men når det kommer til at vælge en professionel at arbejde med, kan det være forvirrende at forstå forskellen mellem en hypnotisør og en hypnoterapeut. Læs med i denne artikel for at se, hvori forskellene ligger.

Hvad er forskellen på en hypnotisør og en hypnoterapeut?

Begge arbejder i en hypnotisk tilstand, som bliver induceret af personen, der udfører hypnosen. Klienten har indvilliget i at følge de givne instruktioner og ønsker at skabe forandringer. De fleste benytter sig af, at klienten har lukkede øjne.

Hvordan arbejder en hypnotisør i klassisk forstand?

En hypnotisør arbejder efter gammeldags principper og fokuserer på at få sine klienter i en form for hypnose og give dem nogle forslag (suggestioner) om at skabe forandringer på de områder, der ønskes. Klienten er minimalt involveret i processen, og oftest benytter hypnotisøren sig af færdiglavede scripts, som læses op under hypnosen. Metoderne til at få klienten i hypnose er som regel af den gamle metode, hvor man tror, at afslapning er lig med dyb hypnose. Der bruges langsommelige induktioner som f.eks. progressive afslapningsinduktioner, hvor man ikke aner, hvilken dybde eller hvor suggestibel klienten er på dette tidspunkt.

Fordelene ved klassisk hypnose:

 • Klienten bliver afslappet.
 • Ved gentagne behandlinger inden for kort tid og med klienter, der har en god modtagelighed, kan der skabes semi-permanente til permanente forandringer.

Ulemper:

 • Der benyttes af scripts der ikke tager udgangspunkt i den individuelle klient.
 • Der bruges progressive afslapningsinduktioner, disse typer induktioner i gammeldags, og man ved ikke, hvilken hypnosedybde klienten er i, og det er tidskrævende og i værste tilfælde kan klienten falde i søvn.
 • Klienten er ikke involveret i processen, hvilket gør, at man ikke er opmærksom på de skift, der evt. sker undervejs.
 • Klienten skal have mange sessioner tæt på hinanden for, at der i bedste fald kan skabes permanente forandringer.

Hvordan arbejder en moderne hypnoterapeut?

Den moderne hypnoterapeut arbejder også i hypnose, men forskellene er, at hypnoterapeuten bruger målrettede teknikker og tager udgangspunkt i den individuelle klient for at skabe de bedste omstændigheder og resultater.

Der benyttes hurtige induktioner eller lyninduktioner, som sikrer, at klienten kommer i den rette hypnose-dybde på kort tid. Dette gør, at det terapeutiske arbejde kan påbegyndes hurtigt. Der er mange fordele ved at benytte sig af moderne hypnoterapi. Effektiviteten kan svinge alt efter, hvilke hypnoterapeutiske teknikker der anvendes, samt hypnoterapeutens erfaring.

Fordelene ved moderne hypnoterapi er:

 • Målrettet og direkte terapi
 • Effektive og dynamiske sessioner
 • Klienten er med i processen, hvilket fører til indsigt og dybere forandringer
 • Der tages udgangspunkt i den enkelte klient, og der bruges klientens egne forandrings/power ord
 • Der skabes permanente forandringer på de områder, der arbejdes med
 • Klienten slipper fysiske fornemmelser/blokeringer, som sidder i kroppen
 • Hypnoterapien påvirker ofte klienten positivt på andre områder end dem, der arbejdes med.

Ulemperne ved moderne hypnoterapi er få. Så længe klienten selv ønsker forandringer og er villig til at være med i processen samt er velfungerende, overstiger resultaterne ofte klientens forventninger.

Hvad kan være en god ide at kigge efter, når du vælger behandler?

En god idé, når du vælger en hypnotisør eller hypnoterapeut, er at tjekke klientudtalelser og hypnoterapeutens uddannelse samt sikre, at personen er internationalt certificeret i en anerkendt organisation. Derudover er det vigtigt at følge din mavefornemmelse og beslutte dig derfra.

Leder du efter en hypnoterapeut, der kan skære ind til sagens kerne?

Er tiden inde til at komme videre i livet? Ønsker du at få sat de underliggende årsager på plads til det, som skaber din indre selv-sabotage? Så vil moderne hypnoterapi være et suverænt valg, Kontakt Benny fra New-You allerede i dag. Du kan gøre det ved at sende en e-mail til info@new-you.dk eller ved at udfylde kontaktformularen nedenfor.