29 71 41 90 info@new-you.dk

 

overtænker du alt? hvad kan du gøre for at mindske det

At overanalysere kan være både mentalt og følelsesmæssigt udmattende. Det kan forhindre dig i at træffe beslutninger og endda forværre din mentale tilstand. Men for mange mennesker er det en vane, der kan være svær at bryde.

I denne artikel vil vi komme ind på, hvad overanalysere betyder, vi vil også give nogle tips til, hvordan man kan håndtere overtænkning og undgå dens negative konsekvenser.

Hvad er tankemylder/overtænkning?

Følelsen af tankemylder, også kaldet overtænkning, er en proces, hvor en person bekymrer sig for meget og analyserer for meget, hvilket fører til tvivl og angst. Det er en tilstand, hvor hjernen bliver fanget i en cyklus af overtænkning af negative tanker og bekymringer fylder for meget. Overtænkning kan ske i enhver situation, og det kan være svært at slippe af med.

Årsager til overtænkning

Der er mange faktorer, der kan bidrage til bekymringer og overtænkning. En af årsagerne kan være en tidligere oplevelse af traumer eller en frygt for fiasko. Stress og angst kan også forårsage overtænkning, da det kan føre til en vedvarende bekymring.

Symptomerne på overtænkning kan variere fra person til person, men nogle af de mest almindelige følelsesmæssige ubehag, er søvnløshed, stress, angst og bekymring. En person, der lider af overtænkning, kan have svært ved at koncentrere sig, træffe beslutninger eller fungere normalt i hverdagen.

Andre symptomer kan omfatte følelser af uro, hjertebanken, sveden og svimmelhed. Langvarig overtænkning og bekymringer kan også føre til depression og andre mentale sundhedsproblemer.

 

Her er nogle råd mod overtænkning du selv kan gøre for at mindske overtænkning:

 

Skriv dine tanker ned:

En velkendt metode er at skrive dine tanker ned. Du kan bruge en notesbog, en app eller en computer til at gøre dette. Når du har skrevet dine tanker ned, kan du se på dem, og det kan hjælpe dig med at sortere og prioritere i dem.

Mediter/mindfulness/selvhypnose:

At vende blikket indad kan være en effektiv måde at tømme hovedet, og slippe bekymringer på. Der er mange former for meditation, mindfulness og selvhypnose, som du kan prøve. Du kan enten tage et kursus eller finde muligheder online.

Motioner regelmæssigt:

Motion kan også hjælpe med at tømme hovedet for tanker. Når du træner, frigiver du endorfiner, der kan forbedre dit humør og reducere stressniveauet. Du kan prøve at gå en tur, løbe eller tage til fitness for at få bugt med bekymringer og tankemylder.

Prioriter dine opgaver:

At prioritere dine opgaver kan også hjælpe med at tømme hovedet for tanker. Lav en liste over de opgaver, du skal udføre, og prioriter dem efter vigtighed. Når du ved, hvad du skal gøre, kan du fokusere din tænkning på en opgave ad gangen, og mindske din energi på bekymringer. 

Få tilstrækkelig søvn:

At få tilstrækkelig søvn er afgørende for at tømme hovedet for tanker. Når du er træt, kan det være sværere at fokusere og slippe af med distraherende tanker og ubehag.

Prøv vores gratis selvhjælpsværktøjer

Det kan være åndedrætsteknikker, selvhypnose, Faster EFT og andre metoder, der kan hjælpe med at tømme hovedet for tanker og bryde ubehagelige følelser. Du kan eksperimentere med forskellige teknikker, som ligger her på hjemmesiden, og se, hvad der fungerer bedst for dig.

Tal med en nær relation eller vælg professionel terapi til:

At tale med nogen om dine tanker kan også hjælpe med at tømme hovedet for dem. Du kan tale med en ven, familiemedlem eller få individuel terapi hos en professionel terapeut. Når du deler dine tanker med nogen, kan det hjælpe dig med at finde perspektiv og slippe af med negative tanker.

Har du brug for professionel hjælp til at bryde cyklussen af overtænkning? Så vil hypnoterapi være et rigtig godt valg. Du er velkommen til at kontakte os uforpligtende angående dine muligheder, eller hvis du har spørgsmål.

vil du gerne slippe overtænkning?

Vil du have bugt med overtænkning Skal du have hjælp til at komme af de negative følelser og overtænkningsproblem, eller har du andre dårlige vaner, som du gerne vil slippe af med, og er du interesseret i at høre mere om, hvordan hypnoterapi kan hjælpe dig? Så kan du sende en e-mail til info@new-you.dk. Du kan også udfylde nedenstående kontaktformular, så vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Benny Vadmand