29 71 41 90 info@new-you.dk

I mit daglige virke som hypnoterapeut og underviser, støder jeg på forskellige misforståelser omkring hypnose. I denne artikel vil jeg komme ind på de 3 største af slagsen.

Hypnose misfortåelser

Hvad er de 3 største misforståelser omkring hypnose

De fleste mennesker har deres ide om hvad hypnose er. Igennem mine mange års arbejde indenfor hypnose området, har jeg hørt mange gode bud. Især den negative del af slagsen. Hvor nogle mennesker ligefrem er bange for hypnose (selvom dette er en naturlig tilstand). Heldigvis er holdningen til hypnose ændret sig markant, de seneste år. Hvor flere og flere har fået øjnene op, for hvor effektiv hypnose virker til de fleste typer udfordringer. Dog er der stadige nogle klassiske misforståelser, der bliver ved med at hænge ved.

Jeg vil uddybe de 3 misforståelser her nedenunder.

Misforståelse 1: Hypnose er søvn

Hypnose ordet, kommer fra det græske “Hypnos”, hvilket betyder søvn (som man troede det var før i tiden). Hypnose har absolut intet med søvn at gøre, det er faktisk det stik modsatte, nemlig en skærpet tilstand af opmærksomhed. Der ligesom søvn, er en utrolig vigtig tilstand for sindet, at kunne gå ind i. Faktisk er man i hypnose det meste af ens vågen tid, for ca. 90-95% af det man gør i løbet af en dag er ubeviste handlinger. Dette kan være svært for nogle mennesker at forstå, fordi de færreste har tænkt over, hvor få nye tanker og beslutninger de tager dagligt. Undersøgelser viser, at mennesket har ca.60-70.000 tanker dagligt og 90% af disse tanker er de samme som de havde dagen før.

Misforståelse 2: I hypnose er man helt væk

Hypnose er en meget ressource fuld tilstand, hvor der er kontakt med de dybere lag af en selv. Det her hvor kreativtet og lyse ideer udspringer fra. Hypnose tilstanden er generelt sagt der, hvor mennesket præsterer allerbedst. Så når man er i hypnose, vil aldrig kunne være helt væk, tværtimod vil man være i en fokuseret og koncentreret tilstand. Hvor man bagefter vil kunne huske ligeså meget, som hvis man havde en almindelig samtale.

Misforståelse 3: Man mister kontrol i hypnose

Fordi Hypnose er en naturlig og selvskabt tilstand. Så kan en anden person ikke kontrollere en. Medmindre man selv indvilliger i at gøre det eller vi er ude ekstremer såsom hjernevask. At man til tider hører om sager, hvor folk er blevet “påvirket” til at gøre noget, som de normalt ikke ville gøre. Det er en anden sag, her handler det oftest om at folk har gjort ting eller indvilliget sig i at være med til noget, fordi en autoritet er indblandet. Hvilket kan være en chef, læge, lærer eller en anden person. Her vil nogle mennesker lader sig påvirke nemmere end andre. Generelt kan man ikke få en anden person til at gøre noget, som stikker imod ens etik og moral. Tænk en gang hvor meget vi bliver påvirket i dagligdagen, vi bliver konstant bombarderet af indtryk som påvirker os ubevist (f.eks reklamer og andre mennesker). Der gør at vi træffer valg og beslutninger, som vi måske ikke havde truffet hvis disse påvirkninger ikke var fundet sted.