29 71 41 90 info@new-you.dk

Hypnose er naturligt og en tilstand vi befinder os i meget ofte. Nogle vil ligefrem påstå, at vi er i hypnose op til 95% af vores vågen tid. Uanset hvad, så er hypnose et utroligt spændende fænomen og vigtigt for sindet at kunne gå ind i. Faktisk ligeså vigtig som at kunne sove. For hypnose har absolut intet med søvn at gøre, tværtimod er det en skærpet tilstand af modtagelighed.

Fordi vi går ind og ud af hypnose hele tiden, er det muligt at komme lynhurtig ind i tilstanden, dette kan gøres med noget som hedder lyninduktioner. I denne artikel vil vi komme nærmere ind det og vise en demo hvordan dette kan gøres i praksis.

Hypnose lyninduktion

Kom i Hypnose på sekunder

Ja, det kan lade sig gøre at komme i hypnose på sekunder. Faktisk er lyninduktioner, så effektive at det kommer helt “bag” på folk. Dette gør at folk finder det utroligt spændende, både dem som det bliver udført på og dem som observerer. Dette kan være en af årsagerne til, at nogle mennesker stadig er bange for hypnose. Fordi de har set nogle komme i hypnose så hurtig, at deres krop er kollapset og ser ud som om de er helt væk. Bare rolig, de er ikke helt væk, faktisk befinder de sig i en meget ressource fuld tilstand. Hvor de er i dyb kontakt med sig selv og fuldstændig lige med hvad andre mennesker tro og tænker, omkring dem. Tilstanden kan sammenlignes med en dagdrømmede tilstand, hvor de samtidig med registrere alt hvad der sker omkring dem og kan huske ligeså meget bagefter, som en almindelig samtale.

Lyninduktioner hører ikke kun til i hypnoseshows

Lyninduktioner stammer fra showhypnosens verden og udviklet til, at folk hurtigt kunne komme i hypnose på scenen. Disse oftes kreative tilgange til hypnose, har skabt inspiration til brug i terapeutiske sammenhæng. En lyninduktion brugt til show eller terapi, kan sagtens være den samme. Oftest er lyninduktionerne brugt til terapi, gjort simple og lige til. Principperne bag er de samme.

At komme hurtig i hypnose er en vigtig del af moderne hypnoterapi

Som hypnoterapeut er det vigtigt, at beherske både hurtige induktioner og lyinduktioner. De vigtigste grunde til dette er, at man hurtigt og effektivt, kommer ind i hypnose tilstanden og derefter kan gå i gang med det terapeutiske arbejde. Forskellen på en hurtig induktion og lyninduktion, er måden hvor på den udføres og hastigheden. En hurtig induktion foregår typisk ved at hypnoterapeuten, bruger en speciel designet tekst, som enten læses op eller bruges intuitivt (en hurtig induktion tager ca. 2-4 min.). Hvor med en lyninduktion, kræves der at et fokus bliver skabt, efterfulgt af en forvirring/chock, samtidigt med ordet “sov” bliver brugt og der skabes øjeblikke fordybning (dette gøres for at klienten forbliver i hypnose tilstanden).

Her kan du se et eksempel på en Lyninduktion

Latest posts by Benny Vadmand (see all)