29 71 41 90 info@new-you.dk

Køreprøve Hypnose – slip nervøsiteten for at køre bil

Holder du dig tilbage fra at kunne køre? Er du træt af at være begrænset? Troede du, at det skulle være piece of cake at tage et kørekort? Kører du fint sammen med din kørelærer, men går helt i spåner til prøven? Jeg kunne blive ved. Essensen er, at der ikke er noget galt med dig, hvis du oplever nogle af disse begrænsninger. Læs videre og hør, hvad du kan gøre ved det, og hvordan køreprøve hypnose kunne være en god løsning.

Tre hovedkategorier af grunde til hvorfor det er svært

Min erfaring på klinikken viser, at der groft sagt er tre kategorier af personer, når det kommer til begrænsninger i forhold til at tage et kørekort eller at kunne køre bil/motorcykel. Måske hører du til en af disse kategorier eller har helt andre udfordringer, der hæmmer dig i den forbindelse. Uanset hvad kan der gøres noget ved det med køreprøve hypnose.

Her er de tre kategorier og en beskrivelse af dem:

Dig, som generelt er bange for at køre bil/motorcykel.

Den første kategori omhandler ofte, at folk er bange for at skade andre eller sig selv, eller at de ikke har troen på, at de kan finde ud af at køre. Nogle tør ikke køre bil i bestemte områder, f.eks. bykørsel eller angst for at køre på motorvej. Nogle har aldrig kørt et køretøj, mens andre har kørt i x antal år og pludselig får angst for at køre. Det kan enten skyldes, at de har været involveret i et uheld, er blevet forældre, ikke har kørt i lang tid eller af andre ubevidste årsager, der skaber angst for at kunne køre.

Dig, som er bange/nervøs i forbindelse med køreprøven, både praktisk og teoretisk.

Den anden kategori kører personen som regel en fin bil og har et godt overblik i trafikken. Men når det handler om at skulle til den teoretiske eller praktiske prøve, bliver de angst/nervøse, og pludselig kan de ikke huske, hvad de skal svare eller gøre, eller måske går helt i sort, får hjertebanken, koldsved, mm.

Dig, som har en kombination af begge.

Den tredje kategori har en blanding af det hele, hvilket gør det utrolig svært at komme videre, og oftest vil projektet blive droppet helt, fordi det virker uoverskueligt og følelsesmæssigt hårdt. Og i værste fald skabes der en frustration, og personen har måske endnu et mislykket projekt til bagagen, hvilket smitter af negativt på ens selvværd og motivation i livet.

Uanset hvad er det vigtigt at skelne her, om man har en almindelig form for nervøsitet, fordi man er i gang med at lære noget nyt og få nye færdigheder, eller om vi snakker om en nervøsitet, der er så kraftig, at den hæmmer en. Hvis vi snakker om en almindelig form for nervøsitet, bliver den som regel mindsket og forsvinder med tiden, når først erfaring og tilstrækkelig selvsikkerhed er opnået. Hvis man derimod er “for” nervøs og decideret angst, er det en god idé at få kigget på, hvad de underliggende årsager er, og få forløst disse.

HVAD KAN DET SKYLDES at du er nervøs for at køre bil

Der kan være forskellige årsager til angst for at køre bil, uanset om det skyldes at køre på motorvej, bestå køreprøven eller bare generelt. Fælles for dem alle er, at de er skabt som programmeringer, der ligger i det underbevidste sind og bliver aktiveret i de forskellige situationer, der fremkalder de ubehagelige fornemmelser og begrænsninger.

Hvad kan du selv gøre?

Der findes flere måder, hvorpå du kan forsøge at få mere ro og komme videre. Mange forsøger sig med forskellige typer medicin, som f.eks. betablokkere. Andre prøver med naturmedicin som f.eks. baldrian eller homøopati.

Her er nogle tips der ikke involverer medicin:

Accepter dine følelser

Det er vigtigt at acceptere dine følelser og ikke lade dem overvælde dig. Angst er en naturlig reaktion på en situation, der kan være skræmmende eller usikker, så det er okay at føle sig nervøs for at tage køreprøven eller køre bil. Men det er vigtigt ikke at lade angsten tage overhånd og forhindre dig i at opnå dine mål. Prøv at acceptere dine følelser og arbejd på at overvinde dem.

Identificer årsagerne til din angst

Hvis du kan identificere årsagerne til din angst, kan du bedre arbejde på at overvinde den. Er du nervøs for at køre på motorvejen? Er du bekymret for at gøre en fejl under køreprøven? Prøv at tænke på, hvad der udløser din angst, og find måder at håndterer det på.

Vælg den rigtige køreskole med erfaren instruktør

En erfaren instruktør kan give dig ekstra støtte og vejledning under kørslen og hjælpe dig med at føle dig mere tryg og selvsikker. Sørg for at vælge en skole med instruktører, der har mange års erfaring. Det er vigtigt at vælge en køreskole, der er tålmodig og støttende, især hvis du har angst for at køre bil. En god instruktør vil tage sig tid til at forklare tingene og hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker.

Øv at køre på forskellige tidspunkter på dagen

Hvis du kun øver at køre på bestemte tidspunkter på dagen, kan det gøre dig mere nervøs, når du skal køre på andre tidspunkter. Prøv at øve at køre på forskellige tidspunkter på dagen for at blive mere fortrolig med forskellige trafikforhold og lysforhold.

Brug selvhjælpsværktøjer:

Selvhypnose, bilateral stimulering og Faster EFT er effektive selvhjælpsværktøjer, som kan hjælpe dig med at reducere angst og uro.

Overvej professionel hjælp:

Hvis din angst for at køre bil og tage et kørekort fortsætter med at påvirke dit liv og daglige rutine, kan det være en god idé at tale med en professionel hypnoterapeut om hypnose mod angst for at køre bil. Dette kan hjælpe dig med at identificere årsagerne til din angst og enten slippe af med dem helt eller reducere dem til et mere tåleligt niveau.

få lettere ved at Bestå køreprøven med hypnose

Skal du have hjælp til at komme af med nervøsiteten for at tage et kørekort? Eller har du udfordringer i forbindelse med at køre bil eller motorcykel? Så kan du sende en e-mail til info@new-you.dk eller udfylde nedenstående kontaktformular, så vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.