29 71 41 90 info@new-you.dk

Hos New-You er der mange, som får hjælp til deres rygestop med hypnose. Alle med hver deres bevæggrunde og motivation for at det skal ske. Dog tegner der sig et mønster i årsagerne til, at det skal ske. For de fleste handler det grundlæggende om at få kontrollen tilbage, så det er dem som er i kontrol og ikke cigaretterne. Derudover er der en håndfuld andre gode grunde som går igen og igen. I denne artikel vil jeg komme ind på de 7 største grunde til at få et rygestop (som jeg møder på klinikken).

Rygestop hypnose 7 grunde

7 største grunde til at få et rygestop

Hvad er din motivation for at stoppe med at ryge? Måske den minder om hovedparten af dem, der ønsker at stoppe (bemærk at de fleste har flere grunde). Læs med videre, for nu kommer vi til de 7 største grunde til at få et rygestop (hos New-You i København). Her er de listet i uvilkårlig rækkefølge:

Få et bedre helbred (mindske risikoen for følgesygdomme)

De fleste der har røget i en del år, kan mærke hvordan rygningen påvirker deres helbred negativt. Det kan være alt fra hosten, manglende energi til forskellige problemer med helbredet. Nogle ønsker at stoppe fordi de mærker det på deres eget helbred, og andre fordi de kender nogen som har udviklet forskellige følge sygdomme eller er døde af ryge relateret sygdomme.

Det økonomiske aspekt (kunne bruge pengene på noget andet)

En del er motiveret af det økonomiske aspekt. Mange rygere ville egentlig hellere bruge pengene på noget andet. Dette gælder dog ikke for alle, men for en stor del. Ser de det som ekstra penge, der kan bruges til at forsøde livet med, istedet for bare går op i røg.

Det er social uaccepteret

Før i tiden var rygning “normalt” og noget man gjorde stort set alle vegne. Hvem husker ikke cigaretfadene, som blev sendt rundt til konfirmationer og fester? Eller offentlig steder hvor der blev røget, såsom busser og spisesteder? Rygning er gået fra at være socialt accepteret til at være besværligt og for nogle direkte pinligt, så frasen om at rygere har det sjovere, er efterhånden en udtjent frase.

Dårlig kondition (mere energi og overskud)

Set udfra et fysiologisk synspunkt er rygning dårligt på rigtig mange områder. En af de negative sideeffekter, man mærker hurtigst ved rygning, er en dårligere kondition. Dette er en irriterende del, både for dem, som dyrker motion og folk, der mærker det ved almindelige dagligdags aktiviteter.

Lugten af røg (tøj, hjem, dårlig ånde m.m.)

Lugten af røg, hvad enten det er ens ånde, tøjet eller hjemmet. Så er det en irritation og motivation for mange at slippe af med. Nogle ligefrem planlægger at efter deres rygestop, så skal hjemmet hovedrengøres (måske males), tøjet skal vaskes, og ting som har noget med rygning at gøre smides ud.

Graviditet (før og efter)

Der sker noget for mange kvinder, når de bliver gravide. Før har de ikke levet sundt før graviditeten og bare røget derudaf, så er det her, hvor motivationen for et rygestop bliver stor, fordi de fleste ønsker at få et barn, der er så sundt som muligt. Nogle gange er det faktisk sådan, at kvinden automatisk stopper med at ryge, når hun bliver gravid, men kort tid efter fødslen begynder igen. Det bliver så det bliver først i denne forbindelse, hvor hun søger hjælp til at komme videre.

Tænke på andre end sig selv

Dette er en klassiker. Udover at have nogle gode grunde der omhandler en selv. Er der mange, som gør det for andres skyld, forstået på den måde, at de ønsker at f.eks deres børne børn skal have dem i mange år. Derudover er der nogle, der prøver at holde rygningen i smug, altså prøve at holde det hemmeligt for børn, forældre eller partnere. Dette er utroligt hårdt at skulle gå og gemme sig, og pludselig bliver det for meget, så valget bliver at få et rygestop.

Var nogle af disse årsager grunde nok til at blive røgfri?

Uanset hvad der motiverer dig til at få et rygestop, så er det vigtigt, at udgangspunktet bliver taget i dig, for når du først har taget beslutningen om, at det skal ske, så er det vigtigt at du tager handling, så lysten ikke bare driver i baggrunden og bliver udsat. Der er en del måder at skabe et rygestop, alt lige fra at tage en kold tyrker til at få professionel hjælp. Hos New-You bruger vi effektive hypnoterapeutiske teknikker, til at bryde vanemønstret og skabe motivation i den retning, du ønsker. Fordelene ved dette er, at der skabes nye ubevidste mønstre, som hjælper dig med at skabe din nye røgfri tilværelse, fordi det sværreste ved et rygestop er at få brudt det gamle vanemønster og skabe et nyt selv.