29 71 41 90 info@new-you.dk

Mange mennesker søger hjælp til rygestop gennem hypnose hos New-You. Deres motivation og bevæggrunde for at stoppe med at ryge varierer, men der er visse fælles årsager, der går igen. I denne artikel vil jeg præsentere de syv største grunde til at vælge et rygestop (som jeg ofte møder på klinikken).

De Syv Største Grunde til at Stoppe med at Ryge

Hvad er din motivation for at stoppe med at ryge? Måske ligner den motiverende faktorerne hos flertallet af dem, der ønsker at kvitte smøgerne (bemærk, at de fleste har flere grunde). Læs videre for at opdage de syv mest fremtrædende grunde til at vælge et rygestop hos New-You i København.

Her er de opstillet i tilfældig rækkefølge:

1. Forbedring af helbredet (reducere risikoen for følgesygdomme)

Mange langvarige rygere oplever, hvordan rygning påvirker deres helbred negativt. Det kan udmønte sig i hoste, manglende energi og forskellige sundhedsproblemer. Nogle ønsker at stoppe på grund af de direkte virkninger på deres eget helbred, mens andre er motiverede af at undgå at udvikle rygerelaterede sygdomme eller at miste nogen, de kender.

2. Økonomiske aspekter (muligheden for at bruge pengene anderledes)

Mange rygere motiveres af de økonomiske aspekter ved rygestop. De ønsker at bruge pengene på andre ting i livet. Selvom dette ikke gælder for alle, er det en betydelig motivationsfaktor for mange. De ser det som ekstra midler, der kan forbedre deres livskvalitet, i stedet for at lade det forsvinde i røg.

3. Social uacceptabilitet

Tidligere blev rygning betragtet som normalt og udbredt i stort set alle miljøer. Man husker måske cigaretaskebægerne, der blev sendt rundt til konfirmationer og fester, samt offentlige steder, hvor der blev røget, som f.eks. busser og restauranter. Rygning er gået fra at være socialt acceptabelt til at være besværligt og for nogle endda pinligt. Påstanden om, at rygere har det sjovere, er efterhånden en forældet holdning.

4. Nedsat kondition (ønske om mere energi og overskud)

Fysiologisk set er rygning skadeligt på mange områder. Én af de umiddelbare negative virkninger ved rygning er forringet kondition. Dette kan være til irritation både for dem, der dyrker motion, og for dem, der mærker det i deres daglige aktiviteter.

5. Røglugt

Lugten af røg, enten fra ånde, tøj eller hjem, kan være en irriterende faktor for mange og en motiverende faktor til at kvitte rygningen. Nogle mennesker planlægger endda at rense deres hjem, vaske deres tøj og fjerne alt, der relaterer sig til rygning, når de stopper.

6. Graviditet

For mange kvinder er graviditet en afgørende faktor for at stoppe med at ryge. Måske har de ikke levet særlig sundt og har røget meget inden graviditeten, men når de bliver gravide, ønsker de at give deres baby en sund start på livet. Selvom nogle kvinder automatisk stopper med at ryge under graviditeten, kan nogle begynde igen kort tid efter fødslen. Det er i denne sammenhæng, at mange kvinder søger hjælp til at holde op med at ryge.

Mange mennesker vælger også at stoppe med at ryge af hensyn til andre. De ønsker at leve længere og være sunde for deres børns og børnebørns skyld. Nogle mennesker skjuler deres rygning for deres familie eller partner, og det kan være en byrde at skulle holde det skjult. På et tidspunkt bliver det for meget, og beslutningen om at stoppe med at ryge bliver uundgåelig.

Hvad motiverer dig til at stoppe med at ryge?

Uanset hvad der motiverer dig til at stoppe med at ryge, er det vigtigt at tage udgangspunkt i dig selv. Når du først har besluttet dig for at holde op, er det vigtigt at tage handling for at undgå, at rygetrangen tager overhånd.

Der findes mange forskellige måder at stoppe med at ryge på – lige fra at stoppe brat til at søge professionel hjælp. Hos New-You bruger vi rygestop-hypnose, som er en professionel hypnoterapeutisk teknik, der kan hjælpe med at bryde vanerne og opbygge motivation til at forblive røgfri.

Fordelen ved denne metode er, at der skabes nye ubevidste vaner, der hjælper dig med at opretholde din nye, røgfri livsstil. Dette gør hypnose til en af de mest effektive metoder til rygestop med de højeste succesrater.